Geplaatst op Geef een reactie

Het ontstaan van Pokémon

Iedereen kent Pokémon wel. Maar hoe is Pokémon nou ontstaan? Wie is de bedenker van Pokémon? Of wanneer is Pokémon nou ontstaan? Op al deze vragen zullen we in deze blog antwoord geven. Het is super interessant hoe Pokémon tot stand is gekomen. Het verhaal er achter is heel origineel en super creatief.

Wie is de bedenker van Pokémon?

De bedenker van Pokémon is Satoshi Tajiri. Hij is geboren in een stad nabij Tokio. Vroeger als kind speelde Satoshi in de bossen dichtbij zijn huis. Hij was gefascineerd door insecten. Daarom ging hij ook samen met zijn vrienden de bossen in om insecten te vangen. Hier is later de inspiratie uit gekomen om Pokémon te bedenken.

Tajiri en zijn vrienden vonden videogames ook super leuk. Daarom zijn ze in 1982 begonnen met Game Freak. Dit is een magazine waar zij tips en cheatcodes in deelde. Het magazine werd een groot succes. Omdat het zo goed liep met het magazine wilde Satoshi en zijn vrienden video games ontwikkelen. Ze gingen daarom bij Nintendo werken.

In 1991 kwam de Gameboy uit. Gameboy had een technologie ontwikkeld genaamd linkkabel. Deze technologie bracht Satoshi tot nieuwe ideeën. Hij ontwikkelde samen met Shigeru Miyamoto dat insecten via de linkkabel uitgewisseld konden worden. De insecten konden ook evolueren. Zo zijn dus ook de Pokémon tot stand gekomen. Het was van belang dat Pokémon niet te agressief werd. Zo hebben ze gemaakt dat ze niet dood gaan in een gevecht maar tijdelijk worden uitgeschakeld.

Samen met Shigeru Miyamoto ontwikkelde Satoshi de game verder. Nintendo producers vonden het in het begin niet al te leuk. Toch lieten ze Shigeru en Satoshi hun gang gaan en Pokémon verder ontwikkelen.

Satoshi Tajiri

Shigeru Miyamoto

De eerste Pokémon kaarten

Pokémon kaarten zijn in 1996 voor het eerst uitgekomen in Japan. ongeveer drie jaar later kwamen de kaarten uit in het Engels en in andere talen. Sinds het begin van de Pokémon kaarten brengt Pokémon eerst de nieuwe set uit in het Japans en daarna pas in het Engels. De eerste set in het Engels heet ‘’Base set’’. Deze is uitgekomen in 1999.

Pokemon brengt ieder jaar nieuwe series, films en kaarten uit. Het lijkt er op dat ze nog lang niet klaar zijn met nieuwe dingen uitbrengen. Zo staat er nog genoeg op de planning. Wel is opvallend dat de Trading Card Game van Pokemon eerder is uitgekomen dan de eerste tv serie van Pokémon

De eerste Pokémon serie/film

Pokémon heeft zowel series al films uitgebracht. Eerst kwamen de series en toen volgde de films. In 1997 kwam de eerste Pokémon serie op tv in Japan. De eerste serie van Pokémon heet Indigo League. Deze serie kwam later in Europa. Zo was hij vanaf 1999 te zien in het Nederlands op de televisie.

De eerste film, Mewtwo vs. Mew, was in 1998 te zien in de bioscopen in Japan. Deze film hebben veel van ons gezien. Zo is de film net als de serie later naar het westen gekomen. Deze film was in 2000 te zien in de Nederlandse bioscopen. Pokémon brengt sinds 1997 dus steeds nieuwe series en films uit. Mensen raken er gewoon niet op uitgekeken.

Pokémon heeft afgelopen jaar (2021) zijn 25 jaar bestaan gevierd. Ze hebben nog steeds wereldwijd fans en het lijkt er op dat dit elk jaar blijft toenemen. Veel van ons zijn er mee opgegroeid en laten hun kinderen dan ook kennis maken met Pokémon. Pokémon is nog lang niet klaar met nieuwe dingen uitbrengen en daar zijn denk ik veel van ons blij mee!

Wat vond je van deze blog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *