Geplaatst op Geef een reactie

Hoe herken ik neppe Pokémon kaarten?

Tegenwoordig zijn er veel mensen die Pokémon kaarten sparen. Door de enorme vraag hebben sommige kaarten een flink prijskaartje. Hier zien oplichters de mogelijkheid om flink geld mee te verdienen. Er worden daardoor veel neppe Pokémon producten aangeboden. Dit gebeurt zowel met boosterboxen, losse pakjes en losse kaarten. Deze wil je niet te pakken krijgen natuurlijk. Maar hoe weet ik dan of mijn kaarten echt zijn?

Om daar antwoord op te geven gaan we vandaag 3 kopjes behandelen.

  1. Wat is het verschil tussen een echte en neppe booster box?
  2. wat is het verschil tussen een echte en een neppe booster pack?
  3. wat is het verschil tussen een echte en een neppe pokémon kaart?

Hoe zie ik het verschil tussen een echte of een neppe booster box?

De ene booster box wordt beter nagemaakt dan de ander. We zullen eerst de punten laten zien hoe je een echte booster box kan herkennen. hierna zullen we laten zien wat er vaak fout wordt gedaan bij de namaak.
Éénn van de eerste kenmerken van een echte booster box is de manier hoe de packs in de box zitten.
Hier een voorbeeld van hoe de packs er in horen te zitten:
Hierbij twee voorbeelden van een neppe booster box:

Zoals je kunt zien zijn de packs in echte booster boxen opgedeeld in twee rijen. In de neppe booster box staan al deze packs in één rij. De kaarten in een neppe booster box zullen daarom hoogstwaarschijnlijk ook nep zijn. Een nieuwe booster box is altijd dicht gesealed in plastic. Deze seal is helemaal rond om de box. Op de seal is een Pokeball afgedrukt met ‘Pokémon’ er onder. Aan het eind van het woord ‘Pokémon’ moet een R in een cirkel zitten.

Links zien we een voorbeeld van een echte gesealde boosterbox.

Neppe boosterboxen hebben soms niet eens deze pokéballs op de seal zitten of het logo is nagemaakt maar niet zoals het origineel.

Helaas zijn er mensen die goed zijn in het na maken van booster boxen. Zo is een booster box van buiten identiek aan een originele en kom je er pas achter dat die nep is, op het moment dat je hem open maakt. Hier baal je natuurlijk ontzettend erg van. Daarom is het echt van belang om je Pokémon producten te halen bij transparante verkopers die een goed imago hebben.

Het verschil tussen echte en neppe booster packs

Booster packs zijn lastig na te maken. Daarom kan je al snel een neppe booster pack spotten. Een echte booster pack is recht afgeknipt. Een boosterpack met randjes die een soort tandjes hebben zijn dus nep. Daarnaast  kan je een neppe ook goed herkennen aan de kleur. Meestal zijn de kleuren wat doffer en ziet het goedkoop uit. Hier linksonder zie je een foto van hoe een echte booster pack er uit ziet. Rechtsonder is een voorbeeld van een nep pakje pokémon kaarten te zien. Let hierbij goed op de bovenste en onderste rand in vergelijking tot de echte booster pack.

Waar je ook goed op moet letten is de spelling. Alles moet namelijk goed gespeld zijn, want Pokémon maakt geen spelfouten. Elke set booster pack ziet er anders uit, maar ze komen over het algemeen veel overeen.

Het verschil tussen echte en neppe Pokémon kaarten

Soms spot je een neppe kaart vaan een kilometer afstand. Maar soms zijn ze aardig goed nep. Om echt heel goed het verschil te kunnen spotten tussen een echte en een neppe kaart zou je eerst een echte kaart moeten hebben vastgehouden. Vaak voel je al of de kaart echt is of niet. Als je de echtheid van een kaart wilt controleren, dan zijn er een paar punten waar je op kan letten.

  • De spelling moet goed zijn. Zo maken ze nog wel eens domme fouten zoals de verkeerde naam van de Pokémon boven de kaart te zetten. Zie de afbeelding links.

Dit is natuurlijk een lompe fout, maar dit komt zeker regelmatig voor. Het komt ook op hele kleine dingen voor zoals het schrijven van pokémon zonder een accent aigu (streepje naar rechts – é)  op de E. Nu kan het voorkomen dat de spelling klopt, maar da de kaart toch nep is. Daarom zijn er gelukkig nog meer kenmerken om een neppe kaart te herkennen.

De manier die ik nu ga uitleggen is alleen toe te passen als je de kaart fysiek in je handen hebt.

  • Strijk met je vingers over de voorkant van de kaart.  Pokémon kaarten zijn zelden heel glad. De meeste zijn wel glad maar voelen alsnog een klein beetje ruw aan als je met je vinger er overheen glijdt. Bij neppe kaarten merk je meteen dat de kaarten erg glad zijn alsof ze van plastic gemaakt zijn.

Hierbij hebben we nu een paar dingen besproken hoe je neppe pokémon producten kunt herkennen. Dit wordt van producten met weinig waarde gedaan tot de duurste pokémon items die er zijn. Als je zeker wilt weten of producten echt zijn en je twijfelt schakel dan een Expert in, zeker als het om een groot bedrag gaat. Twijfel je zelf of een kaart nep is? Dan kan je ons altijd een foto sturen van de voor- en achterkant van je kaart. Wij zullen je zo snel mogelijk te hulp schieten,

Wat vond je van deze blog?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *